• rofrex@szmer.info
    link
    fedilink
    Polski
    arrow-up
    0
    ·
    13 days ago

Ale…dlaczego?

Nie no pytam serio, dlaczego? W sensie, Razem wie o czymś o czym my nie wiemy, “mają plan” czy co?

• StrayCat@szmer.info
      link
      fedilink
      arrow-up
      0
      ·
      13 days ago

Zawisza tłumaczyła to małą skalą przewinienia i dodała, że najbardziej niezadowolony z głosowania był właśnie Mentzen. Ja bym dodał sam fakt, że użycie piro w takiej sytuacji podlega pod Kodeks Wykroczeń (co już samo z siebie daje jakiś ogląd) i kary są dość niskie a uwalenie tych zarzutów nie jest trudne nawet dla osób które nie mają całego zaplecza prawników (czego nie można powiedzieć o Mentzenie). Prawdopodobnie na tym samym wydarzeniu kilkadziesiąt innych osób używało piro w tym samym czasie więc zacząłby się cyrk, że jest jedynym ściganym za to i to tylko dlatego, że jest posłem nieprzychylny rządowi, co napędziłoby mu poparcie

• rofrex@szmer.info
        link
        fedilink
        Polski
        arrow-up
        0
        ·
        12 days ago

No to wydaje sie mieć sens to tłumaczenie - szkoda robić szopki z tego (jakby, ta raca to jest nic w porównaniu do tego co mentzen robi) a on zaraz by darł ryja w internecie że jak to polska go ściga (fajnie by to sie komponowało z tym jak walczy z kaucjomatem i chrupkami xD)

Chociaż nie wiem czy nie lepszą opcją było wstrzymanie sie (to tylko moja opinia)